A 2022. évi Balatonfüred Concours d Elegance május 13-15 között kerül megrendezésre, amelyre szeretettel várjuk a jelentkezőket.

A beérkezett jelentkezések közül a bírálóbizottság dönt arról, hogy mely autók vehetnek részt a rendezvényen, az autók állapota, ritkasága és különlegessége szerint. Az autóknak nem szükséges OT, FIVA, vagy egyéb minősítéssel, ill. forgalmi rendszámmal rendelkezniük.

A résztvevők maximális létszáma 50 autóban van limitálva.

A szépségversenyen részt vevő autókat több kategóriában egy öttagú nemzetközi zsűri bírálja el, és számos egyéb díj mellett kihirdetik a „Best of Show” nyertesét is, aki automatikusan meghívást kap a következő évi rendezvényre.

 

Program:

– 2022. 05. 13, péntek: Az esti megérkezést követően a résztvevő autók elhelyezése a mélygarázsban, a trélerek leparkolása a kijelölt parkolóban. Ehhez a résztvevőknek segítséget nyújtanak a kollégáink. Regisztráció a „Gyűjtő Galériája”-ban a Zákonyi sétányon, majd szabadidő (vacsora egyénileg).

– 2022. 05. 14, szombat: Reggel az autók elhelyezése a Tagore sétányon, kollégáink instrukciói szerint. Napközben színpadi beszélgetések a résztvevőkkel, eközben az autók fotózása külön helyszínen. Egész nap VIP Lounge várja a résztvevőket, akik meghívást kapnak a 10 órától kezdődő Vitorlabontó Ünnepségre. A megnyitó után lehetőség nyílik egy VIP hajóról kb. egy órán keresztül figyelemmel kísérni a szezonnyitó vitorlás versenyt, közben a hajó fedélzetén meleg ételes fogadást tartunk.

18 órakor beállás a garázsba, 20 órakor egy állófogadás veszi kezdetét büféasztalos vacsorával a Zákonyi sétányon lévő „Gyűjtő Galériája”-ban.

– 2022. 05. 15, vasárnap: reggel kiállás a szokott helyre. Napközben VIP Lounge a résztvevők számára.

13 órakor vörös szőnyeges eredményhirdetés, a rendezvény fináléja.

 

Opciós Concours d Elegance Túra, 2022. 05. 13-án, pénteken, kb. 120 Km a gyönyörű Balatonfelvidéki lankák romantikus kis útjain.

– Csütörtök este megérkezés, regisztráció a „Gyűjtő Galériája”-ban, az autók elhelyezése a garázsban.

– Péntek 8:30-kor gyülekezés a Tagore sétányon, ahonnan egész napos túra indul a Balatonfelvidékre. Ehhez mindenki kap egy itiner füzetet a pontos útvonallal. Ebben feltüntetésre kerülnek a megállóhelyek, ahol kávészünetre és ebédre is lehetőség lesz (ezek egyénileg, megérkezéskor, kupon ellenében fogyaszthatók). Az útvonal gyönyörű tájakon halad szép látnivalókkal tűzdelve (rövid sétákkal várakhoz, kilátókhoz, stb.) A résztvevők a túra során kíséretet és szükség esetén segítséget kapnak.

– Megérkezés 17 óra körül Balatonfüredre, ezután szabadidő.

 

Díjak:

Concours d Elegance

– részvételi díj: EUR 220 (egy autó, két fő) plusz fő esetén +EUR 30/fő

– A jelentkezési határidő március 30. Ezt követően a bírálóbizottság dönt a résztvevő autókról és a bekerülteknek a díj befizetési határideje április 15.

– A rendezvény min 40 vendég jelentkezése esetén kerül megrendezésre. (amennyiben nem jön össze ez a létszám, a már beérkezett befizetéseket visszafizetjük)

– Annak, aki szállást is szeretne, a megszokott szállodákban tudunk biztosítani helyet az alábbi árakon (ennek díját a nevezési díjjal együtt kell kifizetni).

– A megszokott hotelek árai az utolsó oldalon találhatóak.

 

Pénteki opciós Concours d Elegance Túra:

– Részvételi díj EUR 140/autó és két személy. További személyek EUR 20/fő (ebéd és kávé kuponok). Ebéd és kávé kupon nélkül EUR 100/autó, két személy részére.

– A túra min 8 fizető vendég jelentkezése és befizetése esetén kerül megrendezésre. (amennyiben nem jön össze ez a létszám, a már beérkezett befizetéseket visszafizetjük)

– A csütörtök esti szállás igénylése esetén az utolsó oldalon szereplő árak érvényesek.

 

Balatonfüred, 2022 febr. 22.                                                             A Concours d Elegance csapata