SZJA 1% tájékoztató

TISZTELT ÜGYFELÜNK!

Köszönjük, hogy Ön tavaly a bevallását az eSZJA oldalon keresztül nyújtotta be.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) idén is segít Önnek, és elkészíti a személyijövedelemadó-bevallásának tervezetét, melyet a munkáltatója, kifizetője által megadott adatokból állít össze.

Tervezetét megtekinthet 2018. március 15-től a www.nav.gov.hu-ról és a www.magyarorszag.hu-ról elérhető eSZJA oldalon.
Ha egyetért az adóbevallási tervezettel és elfogadja azt, akkor a tervezet az Ön személyijövedelemadó-bevallásává válik.
Abban az esetben, ha nem ért egyet a bevallási tervezet adataival, vagy olyan jövedelmet is szerzett tavaly, amely nem munkáltatótól vagy kifizetőtől származott, a tervezetet az elektronikus beadás előtt ki kell egészítenie.

Felhívjuk figyelmét, ha 2018. május 22-ig a tervezetet nem fogadja el, nem módosítja, vagy önállóan nem nyújt be 17SZJA jelű bevallást, akkor a NAV által elkészített tervezet lesz az Ön érvényes adóbevallása.

Ne feledkezzen el az adója 1+1 százalékának felajánlásáról sem, melyet az online felületen szintén május 22-ig tehet meg.

Szolgáltatásainkkal igyekszünk kényelmesebbé tenni adóügyeinek intézését. Munkatársaink személyesen is, az ország bármely ügyfélszolgálatán rendelkezésére állnak és készséggel segítenek Önnek. További információkért látogasson el a www.nav.gov.hu honlapra, vagy hívja a NAV Infóvonalát a 1819-es telefonszámon.
Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Kérjük, hogy akinek nincs más elkötelezettsége, úgy a MAVAMSZ-ot (adószáma: 18098121-1-43) támogassa a civil szervezetek közül!