Néhány tudnivaló a FIVA minősítésről

Néhány tudnivaló a FIVA minősítésről

 

A Magyar Veteránjárműves Szövetség, mint a FIVA nemzeti képviselete, 2001. óta jogosult FIVA minősítés elvégzésére. Ezzel a jogosultságával 2007. óta él és a mai napig közel 900 jármű kapott ilyen bizonyítványt.

Az 5/1990. (IV.12.) KöHÉM Rendelet 19/A §. (12) bek. d) pontja értelmében a Magyarországon FIVA minősítéssel ellátott járművek adminisztratív díj ellenében külön vizsgálat nélkül kapják meg a muzeális minősítést. A FIVA azonosító kártya 10 évig érvényes, így 2 teljes 5 éves ciklust foglal magában.

Az összes jelentősebb FIVA rendezvényen illetve versenyen részvételi feltételként szabják a FIVA azonosító kártya meglétét.

A 10 éves érvényességre való tekintettel a minőségi követelmények a hazai minősítési elvárások felső kategóriája elvárásaival azonosak, a minősítés menete és módszertana a hazainak egyébként megfelel.

A minősítés díja 320 Euró, kedvezmény MAVAMSZ tagság függvényében igényelhető.

További információt a MAVAMSZ titkárságán kaphat: 06/1-320-2057 mavamsz@mavamsz.hu

A minősítéshez szükséges dokumentumok, melyek a Főoldal alján lévő boxban (MAVAMSZ logóra kattintva léphet oda vissza) Nyomtatványok címszó alatt is megtalálhatóak egyenként:

1. FIVA minősítésre jelentkezési lap (előzetesen, géppel kitöltve, emailen a MAVAMSZ irodába kérjük eljuttatni)

2. FIVA minősítő adatlap ( - " - )

3. 1.sz. melléklet ( - " - )

4. 4.sz. melléklet ( - " - )