VII. Kisnémedi Menetpróba és XXI. FMBK Megbízhatósági Futam 2015.08.15-16.

 VII. Kisnémedi-Püspökszilágy Menetpróba és XXI. FMBK Futam

 

A Fóti Motorbarátok Köre tisztelettel meghív minden veteránjármű tulajdonost, restaurátort és veteránozás iránt érdeklődőt a VII. Kisnémedi-Püspökszilágy Menetpróba és XXI. FMBK Futam rendezvényre. Ezúttal is Kisnémedi és Püspökszilágy között rendezzük meg menetpróbánkat valódi hegyifelfutó körülmények között.

Kérjük, figyelmesen olvassa át a meghívót!

Időpont: 2015. augusztus 14-16.

Táv: 2,3 km Kisnémedi főtér Püspökszilágy faluhatár között, 216 m szintemelkedés, 9 kanyar (öt derékszögű, két 120 fokos, két 45 fokos ). A futamot a hegyi felfutók szabályai szerint bonyolítjuk.

A futam a MAVAMSZ szabályai és előírásai érvényesek. Az egyesület a MAVAMSZ tagja. A futam a MAVAMSZ bajnokság harmadik futama.

Startdepó: Kisnémedi Rózsa italozó mögött 

Start: Kisnémedi főtér

Céldepó: Püspökszilágy főtér

Előnevezési határidő: 2015. július 31.

Előnevezési díj a nevezési határidőig: 6000.-Ft

A nevezési díjból 3000.-Ft összeget foglalónak a határidőig kérjük átutalni.

FMBK Egyesület 10102244-58065800-01000005 (Budapest Bank),

közlemény: támogatói hozzájárulás + résztvevő neve. További 3000.-Ft a helyszínen fizetendő be.

 Helyszíni nevezés: 8500.-Ft.

 A részvétel 1945. előtt gyártott járművek számára ingyenes!

A nevezési díj megfizetésével a résztvevő indulhat a menetpróba futamain, számára emléklapot, szombati vacsorát és vasárnapi ebédet biztosítunk. Rendezvényünk időterve legfeljebb 70 résztvevő indulását teszi lehetővé, így a további jelentkezéseket már csak egyedi elbírálással tudjuk elfogadni.

A jelentkezéseket a beérkezés és átutalás sorrendjében tudjuk figyelembe venni.

 Tervezett program:

Augusztus 14. péntek    :  érkezési és sátorverés

Augusztus 15. szombat :  10.00-12.00 nevezések

                                            13.00-17.00 edzőfutamok

        utána vacsora (nevezett indulóknak), koncertek

Augusztus 16. vasárnap : 8.00-9.00 egynapos nevezések (megegyezik a kétnapossal)

                                           10.00-13.00 edző és mért futamok

 14.00 ebéd a résztvevőknek, ünnepélyes díjkiosztó

 Résztvevők elhelyezése: a Kisnémedi depóban sátrazási lehetőség, folyóvíz, WC ingyenesen biztosítva. Egyéb szálláslehetőségek: www.kisnemedi.hu és www.puspokszilagy.hu

Lebonyolítási forma: a rendezvény nem verseny, hanem menetpróba. A futamokon elért időeredményeket egyenletesség szerint értékeljük.A résztvevők célja a futamokat azonos (vagy a lehető legkisebb eltérésű) idő alatt teljesíteni.

Nevezés: a nevezés a szombati és vasárnapi futamokon való indulásra ad külön is lehetőséget.

A futamokon kizárólag 1984. év végéig gyártott járművek vehetnek részt.

Kategóriák:széria 125 cm3-ig, 250 cm3-ig, 500 cm3-ig, 500 cm3 feletti, épített 250 cm3-ig, épített 250+ cm3 motorkerékpárok, háború előtti járművek, autó 1000 cm3-ig, 1600 cm3-ig, 2000 cm3-ig és 2000 cm3 felett.

Minden kategóriában az első három helyezett egyedi dísztárgyat, a többi induló emléklapot kap. A résztvevő járműveket szépség és eredetiség szerint értékelve különdíjakkal is jutalmazzuk. A különdíjak felajánlója Kisnémedi Önkormányzata és a Kozma Endre Emlékbizottság.

Felszerelés: széria kategóriában a mai biztonsági előírásoknak megfelelő bukósisak, (E jelzésű), egész testet megfelelően védő zárt ruházat, magas szárú erős cipő vagy csizma, motoros kesztyű, épített motorkerékpár kategóriákban motoros biztonsági bőrruházat. A régi típusú (kiskőrösi) sisakokat, és katonai páncélsisakokat viselőket nem engedjük indulni.

A futamon induló motorkerékpárokon utas nem (kivéve oldalkocsi mitfahrere), az autókban legfeljebb egy, 18 életévét betöltött kísérő utazhat.

A járművek fényszóróinak üvegét kérjük leragasztani.

Óra vagy más időmérő szerkezet használata szigorúan tilos, ennek megszegőit kizárjuk!

Egyéb feltételek: a menetpróbán 18 éves életkort betöltött, a nevezett kategóriájának megfelelő gépjármű vezetői engedéllyel rendelkező induló vehet részt

A menetpróbán az indulók a saját felelősségükre vesznek részt.

Figyelem! A rendezvény átlagtartó ügyességi menetpróba. Az átlagsebesség jelentős túllépése, renitens száguldozás, valamint mások veszélyeztetése azonnali kizárást eredményez!  A futamon kizárólag közlekedésre korlátozás nélkül alkalmas állapotban lévő járművek vehetnek részt! Ennek megszegése kizárást eredményez!

További részletek a gépátvétel utáni eligazításon, amin mindenki a saját érdekében vegyen részt!

A következő rendezvények szervezőivel karöltve lehetőséget biztosítunk az egész éves összesített eredmény elismerésére: Bükkszentkereszti Veterán Hegyi Felfutó, Galgamácsai Kurucz György Megbízhatósági Futam, Kisnémedi-Püspökszilágy Menetpróba és FMBK Futam, Nógrádsipeki Megbízhatósági Futam. A kategóriában elért helyezéseknek megfelelően az utolsó futamon MAVAMSZ bajnokot avatunk. A helyezéseket az egyes futamokon elért eredményeknek megfelelő pontszámok szerint hirdetjük ki, melyet minden futam után közzé teszünk.

Kérjük, hogy a rendezvényeket mindenki tekintse edzési lehetőségnek, valamint járműveik és saját képességeik kedélyes megmérettetési lehetőségének biztonságos körülmények között!

A rendezőség a programváltoztatás jogát fenntartja!

Elérhetőségek: Figler Albert (FMBK elnök)           +36-70-527-6453       fmbk@fmbk.hu

             Szabó Lajos (titkár) +36-20-325-5460

            web: www.fmbk.hu                          Postacím: 2151 Fót, Keszihegyi u. 3