Galagamácsai Kurucz György Megbízhatósági Futam

Kurucz György Megbízhatósági Futam

 

A Fóti Motorbarátok Köre tisztelettel meghív minden veteránjármű tulajdonost, restaurátort és veteránozás iránt érdeklődőt a Kurucz György Megbízhatósági Futamra. A rendezvény klubrendezvény, de a nevezési díj befizetésével 2015. évre pártoló tagságot és a menetpróbán való részvétel lehetőséget kap az indulni kívánó.

Kérjük figyelmesen olvassa el a kiírást!

 Időpont: 2015. június 21.

Helyszín: Galgamácsa és Aszód közötti főútról nyíló hegyi út. A versenyt a hegyi felfutók szabályai szerint bonyolítjuk. Szintkülönbség 180 m. A verseny a MAVAMSZ hegyifelfutó bajnokság 2. futama

A versenyre a MAVAMSZ szabályai és előírásai érvényesek. Az egyesület a MAVAMSZ tagja.

Nevezési határidő: 2015. június 10.

Nevezési díj a nevezési határidőig: 6000.-Ft

A nevezési díjból minimum 3000.-Ft összeget foglalónak a határidőig kérjük átutalni.

FMBK Egyesület 10102244-58065800-01000005 (Budapest Bank),

közlemény: támogatói hozzájárulás + résztvevő neve, 3000.-Ft a helyszínen fizetendő be.

Helyszíni nevezés: 8500.-Ft.

A részvétel 1945. előtt gyártott járművek számára ingyenes!

A nevezési díj megfizetésével a résztvevő indulhat a menetpróba futamain, számára emléklapot és vasárnapi ebédet biztosítunk. Rendezvényünk időterve legfeljebb 70 résztvevő indulását teszi lehetővé, így a további jelentkezéseket már csak egyedi elbírálással tudjuk elfogadni.

Tervezett program:

Június 21. vasárnap : 8.00-9.00 egynapos nevezések (megegyezik a kétnapossal)

                                   10.00-13.00 edző és mért futamok

                                    14.00 ebéd a résztvevőknek, ünnepélyes díjkiosztó

Résztvevők elhelyezése és depo:az Aszód felé vezető főút mentén lévő régi TSZ udvar

Lebonyolítási forma: a rendezvény nem verseny, hanem menetpróba. A futamokon elért időeredményeket egyenletesség szerint értékeljük.A résztvevők célja a futamokat azonos (vagy a lehető legkisebb eltérésű) idő alatt teljesíteni.

A futamokon kizárólag 1984. év végéig gyártott járművek vehetnek részt.

Kategóriák:széria 125 cm3-ig, 250 cm3-ig, 500 cm3-ig, 500 cm3 feletti, épített 250 cm3-ig, épített 250+ cm3 motorkerékpárok, háború előtti járművek, autó 1000 cm3-ig, 1600 cm3-ig, 2000 cm3-ig és 2000 cm3 felett.

Minden kategóriában az első három helyezett egyedi dísztárgyat, a többi induló emléklapot kap. A résztvevő járműveket szépség és eredetiség szerint értékelve különdíjakkal is jutalmazzuk. A különdíjak felajánlója Kisnémedi Önkormányzata és a Kozma Endre Emlékbizottság.

Felszerelés: széria kategóriában a mai biztonsági előírásoknak megfelelő bukósisak, (E jelzésű), egész testet megfelelően védő zárt ruházat, magas szárú erős cipő vagy csizma, motoros kesztyű, épített motorkerékpár kategóriákban motoros biztonsági bőrruházat. A régi típusú (kiskőrösi) sisakokat, és katonai páncélsisakokat viselőket nem engedjük indulni.

A futamon induló motorkerékpárokon utas nem (kivéve oldalkocsi mitfahrere), az autókban legfeljebb egy, 18 életévét betöltött kísérő utazhat.

A járművek fényszóróinak üvegét kérjük leragasztani.

Óra vagy más időmérő szerkezet használata szigorúan tilos, ennek megszegőit kizárjuk!

Egyéb feltételek: a menetpróbán 18 éves életkort betöltött, a nevezett kategóriájának megfelelő gépjármű vezetői engedéllyel rendelkező induló vehet részt.

A menetpróbán az indulók a saját felelősségükre vesznek részt.

Figyelem! A rendezvény átlagtartó ügyességi menetpróba. Az átlagsebesség jelentős túllépése, renitens száguldozás, valamint mások veszélyeztetése azonnali kizárást eredményez! A futamon kizárólag közlekedésre korlátozás nélkül alkalmas állapotban lévők vehetnek részt! Ennek megszegése kizárást eredményez!

További részletek a gépátvétel utáni eligazításon, amin a részvétel kötelező!

A következő rendezvények szervezőivel karöltve lehetőséget biztosítunk az egész éves összesített eredmény elismerésére: Bükkszentkereszti Veterán Hegyi Felfutó, Galgamácsai Kurucz György Megbízhatósági Futam, Kisnémedi-Püspökszilágy Menetpróba és FMBK Futam, Nógrádsipeki Megbízhatósági Futam. A kategóriában elért helyezéseknek megfelelően az utolsó futamon MAVAMSZ bajnokot avatunk. A helyezéseket az egyes futamokon elért eredményeknek megfelelő pontszámok szerint hirdetjük ki, melyet minden futam után közzé teszünk.

Kérjük, hogy a rendezvényeket mindenki tekintse edzési lehetőségnek, valamint járműveik és saját képességeik kedélyes megmérettetési lehetőségének biztonságos körülmények között!

A rendezőség a programváltoztatás jogát fenntartja!

Elérhetőségek:           Figler Albert (FMBK elnök) +36-70-527-6453      

                        Szabó Lajos (titkár)  +36-20-325-5460

                        Postacím:2151 Fót, Keszihegyi u. 3

                         web: www.fmbk.hufmbk@fmbk.hu